Istoric

Anul 1926 marcheaza introducerea unui curs de Economie politica si rationalizare la Scoala Politehnica din Bucuresti. Acest curs a fost extins in anii urmatori cu noi capitole privitoare la: normarea muncii, amenajarea si organizarea fabricilor, psihologia si fiziologia muncii, studiul metodelor de desfacere a produselor, controlul bugetar, administratia intreprinderilor.Timp de aproape un deceniu, cursul a fost predat de ing. Mihai Manoilescu.
Din 1934-1935 se introduce, in programul de pregatire a viitorilor ingineri, ciclul de conferinte cu tema "Masini unelte si organizarea fabricilor", predat la inceput de ing. Nicolae Stanescu si continuat din 1939 de Prof. dr. Gh. Manea.

Cursul capata statutul de disciplina de sine statatoare cu titlul "Amenajarea, organizarea si exploatarea fabricilor" incepand cu anul 1940 si este predat studentilor sectiei Electromecanica, pana in anul 1948.

In anul 1944 este publicata, sub semnatura Prof.Dr. Gh. Manea, lucrarea "Elemente de amenajarea , organizarea si exploatarea fabricilor", prima carte in limba romana in acest domeniu. Lucrarea a fost premiata in 1946 de Academia Romana.

Doi ani mai tarziu se infiinteaza in Politehnica din Bucuresti Catedra de Organizarea si Conducerea Intreprinderilor, devenita dupa 1989 Catedra de Management Industrial.

In anul 2002 se infiinteaza Departamentul de Management in cadrul caruia au functionat: Catedra de Management Industrial, Catedra de Economie si Centrul de Cercetare in Management.

Din anul 2010 Catedra de Management este parte integranta a Facultatii de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor (FAIMA), in calitate de principal fondator, avand noua denumire de Departament de Management.
Prin activitatea desfasurata, de la crearea sa, Departamentul de Management a contribuit nemijlocit la formarea profesionala temeinica a tuturor celor peste 50 de promotii de ingineri care au absolvit Politehnica in acest interval de timp.